C O R E

Nieuwe reeks start April 2023 (Inschrijvingsformulier en info onderaan)

Rugscholing

Van Core Stability tot Core strength

Voor Wie?

Voor iedereen die preventief en proactief wil werken aan een betere bewustwording van zijn of haar wervelkolom. Maar ook voor diegenen die na hun revalidatie verdere opvolging wensen.
Voor diegenen die graag het traject met individuele begeleiding volgen stellen we het traject CORE -private voor. Het zelfde pakket volledig met individuele opvolging ingepland in overleg volgens Uw agenda.

Core stability en Core strenght?

Core stability en core strength zijn beide gerelateerd aan de spieren in het gebied rondom de wervelkolom, bekken en buik, maar ze verwijzen naar verschillende aspecten van de spierfunctie.

Core stability verwijst naar de controle en stabiliteit van de spieren in het core-gebied, inclusief de dieper gelegen spieren die de wervelkolom stabiliseren en de oppervlakkige spieren die verantwoordelijk zijn voor het bewegen van de romp. Een goede core stability zorgt voor een stabiele basis van het lichaam, waardoor het minder vatbaar is voor blessures en overbelasting.

Core strength verwijst daarentegen naar de kracht van de spieren in het core-gebied. Het trainen van de core strength is gericht op het vergroten van de kracht van de spieren in de romp, waardoor het lichaam beter in staat is om zware lasten te tillen, explosieve bewegingen te maken en de algehele fysieke prestaties te verbeteren.

Hoewel core stability en core strength gerelateerd zijn, zijn ze niet hetzelfde. Een goede core stability is nodig om een goede core strength te ontwikkelen, maar het trainen van de core strength zorgt niet automatisch voor een goede core stability als de dieper gelegen spieren niet goed geactiveerd worden.

Hoe?

De CORE-reeks wordt onderverdeeld in een individueel intake-moment, gevolgd door zes groepslessen waarin we de focus leggen op motorische controle van de rug, nek en het bekken. Hierna plannen we voor iedere deelnemer een tussentijds individueel herhalings- en evaluatie moment. Tijdens het tweede deel bestaande uit vijf groepslessen wordt de focus gelegd op core stability en hoe we dit kunnen integreren in de dagdagelijkse taken. Om zo te eindigen bij de eindevaluatie, dat opnieuw individueel voor iedere deelnemer wordt in gepland.

De lessen worden gegeven in groepen bestaande uit maximaal 6 deelnemers. Afhankelijk van de resulaten van de intake evaluatie zal iedere deelnemer een oefenschema ontvangen volgens zijn/haar niveau.

Waar?

In onze oefenzaal, Kinesitherapie Centrum Meise – Brusselsesteenweg 65 te 1860 Meise.

Wanneer?     

Reeks 2 – Start in April 2023       

 • Individuele intake
  April 17 – 21

 • Deel 1 in groep – Core stability

  April 27 donderdag 19u – 20u15 
  April 4 donderdag 19u – 20u15
  Mei 11 donderdag 19u – 20u15
  Mei 25 donderdag 19u – 20u15
  Juni 1 donderdag 19u – 20u15
  Juni 8 donderdag 19u – 20u15

 • Tussentijdse evaluatie / herhalingsmoment
  Juni 12 – 16

 • Deel 2 in groep – Core Strenght

  Juni 22 donderdag 19u – 20u
  Juni 29 donderdag 19u – 20u
  Juli 6 donderdag 19u – 20u
  Juli 13 donderdag 19u – 20u
  Juli 20 donderdag 19u – 20u

 • Eindevaluatie
  Juli 24 – 28

Prijs

CORE – 11 groepslessen & 3 individuele sessies : 400 euro

(Patiënten die reeds starten met een reeks CORE na een therapeutische opvolging bij ons in de praktijk genieten een korting van 30 euro op hun inschrijving)

CORE – private (op aanvraag)

Voor CORE is er de mogelijkheid om onder voorschrift van een arts tussenkomst van de mutualiteit te verkrijgen voor alle individuele sessies, deze sessies vallen onder de noemer kinesitherapie.

Inschrijven

Inschrijvingen zijn steeds voor het geheel van 14 lessen (3 individuele sessies en 11 groepslessen).
Inschrijving is definitief na het volledig betaling van het inschrijvingsgeld. Voor verdere instructies over betaling en inschrijving gelieve bovenstaand formulier in te vullen.

%d bloggers liken dit: